lunes, 9 de febrero de 2009

Під Лозовою горів склад з отрутохімікатами. Населення прилеглих сіл евакуювали

На Харківщині під Лозовою горить склад з отрутохімікатами. Як повідомив сайт Харківської облдержадміністрації з посиланням на голову Лозівської райдержадміністрації Сергія Землянського, осередок спалаху виявлено на території складських приміщень однієї з приватних фірм.

На складах зберігається близько 15 тонн невідомих кислотних отрутохімікатів. Над складом – велика хмара диму, навколо кислотний запах. Фірма знаходиться поблизу арсеналу, на якому в кінці серпня вибухали боєприпаси.

Керівництво району прийняло рішення про евакуацію 30 дітей з Катеринівського дитячого садка і близько 400 дітей з Катеринівської школи. Дітей вивезли в місцевий ДК. Зараз думають – чи потрібно вивозити жителів навколишніх будинків. Тим часом, пересування вулицями населеного пункту вже обмежили.

Землянський розповів, що дах на складах був пошкоджений ще влітку, під час серпневих вибухів на арсеналі. Накрили "хімію" руберойдом, але сьогодні дах потік, хімікати вступили в реакцію.

На місці працює 5 машин МНС. На даний момент рятувальниками МНС локалізовано пожежу. Як повідомили у прес-службі МНС, пожежа спалахнула сьогодні вранці у складському приміщенні ТОВ "Супіна Інтернешнл ЛТД", на складі хімікатів. Підрозділи МНС на місце виїхали о 10.16.

Об 11.15 бійцями МНС пожежу було локалізовано. Станом на 13.30 хмара розсіялася. На даний час ведуться роботи щодо засипання осередку пожежі піском.

Постраждалих немає. На місці працює оперативна група Головного облуправління МНС.

У кінці серпня біля міста Лозова трапилася величезна пожежа на військових складах. На жаль, не вдалося її загасити, і вогонь через сильні пориви вітру перекинувся на об'єкти 61-го арсеналу Південного оперативного командування Сухопутних військ ВС України.

No hay comentarios: