lunes, 9 de febrero de 2009

У Януковича кажуть, що з партії можуть вигнати "групу Фірташа"

Наступного тижня Партія регіонів може виключити зі своїх лав Cергія Льовочкіна і Юрія Бойка, близьких до бізнесмена Дмитра Фірташа. Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела усередині партії.

"Наступного понеділка ми поставимо питання про виключення Льовочкіна і Бойка з партії", - заявив один із їх впливових супротивників "групи Фірташа" усередині Партії регіонів, коментуючи конфлікт усередині партії.

"Вони (Бойко і Льовочкін) намагаються перетворити партію на інструмент політики "РосУкрЕнерго". Вони втягнули нас в авантюру з відставкою уряду, хоч і було зрозуміло, що голосів не вистачить", - додав він. "І взагалі у нас в партії немає боротьби групи впливу. Є єдина партія і парочка газових бариг, які ставлять свої комерційні інтереси вище за інтереси партії", - обурився співрозмовник.

У той же час один із депутатів з групи Льовочкіна - Бойко ці звинувачення спростував. "Та причому тут "РосУкрЕнерго". Справа зовсім в іншому. За цим скандалом стоїть Віктор Медведчук", - сказав він.

"Він (Медведчук - прим. ред.) діє руками деяких наших однопартійців. Навіщо йому це треба? Він просто дуже сильно хоче повернутися у велику політику. А повернутися він може тільки одним способом - через створення ПРіБЮТ, щоб в новому уряді отримати хорошу посаду", - додав співрозмовник.

За його словами, Медведчук "плете інтригу" проти депутатів, які опираються його впливу в партії. "До речі, ви знаєте, що Медведчук якось навіть бився з Льовочкіним? Це ще при Кучмі було. Вони давно один одного не люблять", - сказав він.

Минулого тижня на зборах фракції Партії регіонів стався конфлікт між різними групами впливу. Як повідомляє "Українська правда", за день до голосування за відставку уряду, Віктор Янукович вирішив влаштувати розбір польотів "окремим випадкам некомандної поведінки". Розмова в "Зоряному" була жорсткою, і за її підсумками було навіть домовлено, що зміст зустрічі залишиться в таємниці. Однак подробиці швидко просочилися в пресу.

"Я багато розмовляю з однопартійцями, є багато чуток про те, що дехто притримується альтернативної точки зору, – заявив Янукович своїм однодумцям. – Партія у нас демократична, але треба поставити крапку".За словами очевидців, Янукович у своєму виступі використовував досить жорсткі слова, не гребуючи терміном "зрадники".

No hay comentarios: