viernes, 12 de diciembre de 2008

У Литвина не розуміють, чому вже готову коаліційну угоду досі не підписано

Проект угоди про створення коаліції у складі БЮТ, блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і Блоку Литвина повністю узгоджено, проте поки що незрозумілі причини зволікання з його підписанням. Про це сьогодні заявив народний депутат від БЛ Олег Зарубінський, повідомляє УНІАН.
За його словами, за результатами вчорашнього засідання групи, яка проводить переговори (її було створено на цьому тижні), текст угоди ні у кого не викликав ніяких зауважень.
"Тобто підтверджується думка, що причина зовсім не в коаліційній угоді, а в інших речах", - сказав депутат.
За його словами, сьогодні поки що немає планів щодо проведення засідання групи.
Депутат також відмітив, що до тексту коаліційної угоди не висловлювали свої зауваження не тільки представники БЮТ і БЛ, а навіть НУ, що входить у фракцію НУ-НС.
"Фактично угода вже готова", - сказав він.
А ось Партія регіонів, яка не потрапила до складу парламентської більшості, передбачає, що офіційно коаліцію створено все одно не буде.
"Я думаю, що коаліційні переговори затягнуться до парламентських канікул, а після них знову нічого не буде, і потім президент оголосить вибори", - сказала "регіоналка" Ганна Герман. Про таку можливість депутати ПР говорять не вперше.
Вона прогнозує, що позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться у березні наступного року.
Водночас Герман пообіцяла, що ПР більше не піде на створення коаліції з БЮТ.
"Я не думаю, що ми можемо прийняти людей, які працюють такими методами. Ми цього не хочемо, нам це бридко", - сказала вона.
Нагадаємо, що 9 листопада фракції БЮТ, НУ-НС і Блоку Литвина створили коаліцію. Спікером парламенту було обрано Володимира Литвина. "За" проголосували 244 народних депутати з 422. А він одразу ж після голосування оголосив про створення "коаліції трьох".
Нову парламентську більшість назвали коаліцією "Національного розвитку, стабільності і порядку". У НУ-НС припускають, що таку назву готували для коаліції БЮТ і ПР.
Напередодні НУ-НС, як і раніше президент, заявила про своє занепокоєння щодо можливості створення коаліції між БЮТ і ПР.
Про біло-синьо-сердечну коаліцію в кулуарах ВР говорили дуже довго і все йшло до того, що конституційна більшість мала сформуватись (навіть угоду була написано). Зараз вже є багато версій щодо того, чому ж цього не відбулося, а замість коаліції БЮТ і ПР було створено "коаліцію трьох

No hay comentarios: