viernes, 12 de diciembre de 2008

Молоді батьки бояться, що допомогу при народженні "заморозять" з січня

Виплати грошової допомоги при народженні дитини наступного року можуть опинитися під загрозою. Про це пише Сегодня, у редакцію якої надходять дзвінки від населення. Річ у тому, що молодим батькам в Територіальному центрі управління і соцзхисту населення Голосіївського району столиці сказали, що з січня виплати по народженню можуть припинити.
У самому центрі запевняють, що такого не говорили. За словами начальника центру Людмили Залізнюк, "жоден фахівець центру жодній мамі не міг сказати такого, тому що немає інформації про можливе припинення виплат".
У міністерстві теж запевнили, що хвилюватися нічого. "У нас немає інформації про те, що виплати матерям будуть заморожені з січня", - говорить керівник прес-служби Мінпраці Нонна Мартинова. Категорично пообіцяла залишити виплати з екранів телевізора і Юлія Тимошенко.
Не так упевнений в цьому член комітету з питань соцполітіки і праці Олександр Стоян. "У нас немає і до Нового року не буде бюджету на 2009-й. Тому соцвиплати, якщо і проводитимуться, то не раніше лютого", - пояснив він.
Варто нагадати, що цього року допомога при народженні дитини складала 12 тис 240 грн. Ухвалу, яка визначає порядок надання в 2008 році допомоги при народженні дитини прийняв Кабінет міністрів в лютому. Виплата здійснюється єдиноразово.
До речі, уряд Німеччини поклопотався про те, щоб в країні більш охоче ставали батьками. Відповідно до закону про декретну відпустку для батьків, батькам виплачують збільшену дитячу допомогу, заохочуються декретні відпустки. Протягом року після народження дитини батько, який пішов в декретну відпустку, отримуватиме допомогу у розмірі 67% від колишньої зарплати. До того ж, якщо батько зважився піти в декрет мінімум на два місяці, родина отримає право на додаткову двомісячну допомогу

No hay comentarios: