viernes, 12 de diciembre de 2008

Американські ЗМІ: Кремль змусив Тимошенко піти на союз із Ющенком

Коаліція БЮТ і Партії регіонів не відбулася через втручання Росії. Таку думку висловлює американське аналітичне видання "Stratfor" з посиланням на свої джерела, повідомляє радіо "Свобода".
Так, за даними видання, Кремль "попросив (а може, й наказав) прем’єру Юлії Тимошенко поки що потерпіти і погодитися на ще один союз із президентом Віктором Ющенком у парламенті".
У Москві, як пише американське видання, сподіваються, що завдяки такій коаліції стане можливим посилення проросійської політики України в умовах наближення президентських виборів 2010 року.
"Кремль усвідомлює, що часу у нього для включення України в сферу російського впливу залишилося лише до кінця наступного року, оскільки США до цього періоду, найімовірніше, знову зосередять свою увагу і ресурси на Євразії", - пише видання.
Водночас, у статті зазначається, що для нинішнього прем’єра Тимошенко, яка зовсім не визначена в ідеологічному плані, досягнення взаєморозуміння з Москвою є гарантією приходу до влади. Тимошенко, на думку експертів із "Стратфора", хоче мати імідж політика, який "веде жорсткі переговори з Росією і досягає успіхів".
Також газета вважає, що коаліція Ющенка і Тимошенко "тимчасова".
Нагадаємо, що в змові з Москвою Тимошенко впродовж місяців звинувачують у Секретаріаті президента. 21 листопада там заявили, що вона навіть змагається за прихильність Кремля з лідером опозиційної Партії регіонів Віктором Януковичем.
У кінці серпня в СП заявили, що передають до правоохоронних органів для детального вивчення матеріали щодо ознак державної зради й політичної корупції в діях Тимошенко.
За інформацією СП, політичне керівництво РФ з особливою увагою розглядає рішення щодо підтримки кандидатури Тимошенко на виборах президента України після виконання умов щодо пасивної позиції прем'єр-міністра України і її політичної сили в конфлікті з Грузією.
І для того, щоб зняти всі підозри щодо причетності прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до державної зради, вона повинна проінформувати за кожним пунктом звинувачень не тільки своє найближче оточення, а громадськість і демократичну коаліцію.
Також в СП у вересні стверджували, що Янукович прийняв пропозицію Тимошенко про обрання його головою Верховної Ради після переформатування коаліції. Зокрема, як заявив Кислинський, прем'єр "зобов'язалася Кремлю" виконувати сценарій створення коаліції БЮТ і Партії регіонів.

No hay comentarios: