viernes, 12 de diciembre de 2008

Гавриш вірить, що харизматичність допоможе Ющенку перемогти на президентських виборах

президента України Віктора Ющенко є великі шанси перемогти на президентських виборах, не зважаючи на поточний низький рейтинг. Таку думку в інтерв'ю газеті "Дело" висловив перший заступник секретаря Ради національної оборони і безпеки України Степан Гавриш.
Він назвав бажання президента балотуватися на посаду голови держави вдруге цілком закономірним і очікуваним кроком.
"А питання рейтингу - це більше питання технологій. Сьогодні реальній соціології в наший країні, на жаль, не існує. Оскільки соціологи, в основному, живуть на партійних хуторах, працюють на партійні гроші і виконують їхні замовлення", - зазначив депутат.
До того ж, підкреслив Гавриш, політичні процеси в Україні досить швидкоплинні. "У Ющенка є великі шанси повторно завоювати довіру виборців", - зазначив заступник секретаря РНБО.
У цьому, на його думку, президенту допоможуть ті якості, якими він володіє. "Він харизматичний і унікальний своїм світоглядом і служінням народу. Хоча його лібералізм, коректність і толерантність сприймаються як слабкість", - зазначив Гавриш.
Водночас він вважає, що президенту для перемоги на виборах доведеться серйозно модернізувати свою політику. "Це означає, що йому необхідно створити нову, більш креативну і одночасно інтелектуальну команду, яка буде здатна демонструвати успіхи. Виборець любить успішних людей", - підкреслив депутат.
Він додав, що вже знає хто б міг потрапити до нової команди Ющенка. "У мене список в кишені, але навряд чи його слід показувати. Це винятково право і воля президента країни".
Нагадаємо, що вересневе опитування показало, що у випадку проведення президентські виборів за прем'єра Юлію Тимошенко проголосували б 26% виборців, за лідера Партії регіонів Віктора Януковича - 25,1%, за нинішнього голову держави - 6,5%. При цьому у другому турі виборів Тимошенко готові підтримати 34,6%, а Януковича - 32,7%.
Зазначимо, що за умови відсутності форс-мажорних обставин, наступні президентські вибори відбудуться наприкінці 2009 року. При чому, уже за усталеною українською традицією, нового голову держави країна обиратиме під Новий рік - після 25 грудня. Це обговорюють уже сьогодні

No hay comentarios: