viernes, 12 de diciembre de 2008

Супер-Лото" не захотіло чекати зриву джекпоту і поділило 26,6 млн грн на свій розсуд

Розіграш найбільшого в історії України джекпота завершився скандалом. Організатор наймасовішої вітчизняної лотереї "Супер-Лото" підприємство "Українська національна лотерея" ухвалило безпрецедентне рішення. Воно відмовилося чекати, коли буде зірвано джекпот (26,6 мільйона гривень), і поділило його на свій розсуд, пише сьогодні газета "Дело".
Зокрема, 10 мільйонів від виграшу дісталися страховій компанії, назву якої лотерейщики ретельно приховують. Хоча, згідно з правилами, виграш повинен був дістатися гравцеві, який вгадав 6 номерів з 52. Чиновники Міністерства фінансів, які відповідають за діяльність операторів грального бізнесу, всіляко відмовляються коментувати що відбулося.
Як розповів, оператор інформаційної лінії "Української національної лотереї" (УНЛ), рішення про те, що джекпот потрібно поділити, було ухвалено компанією, після того, як тривалий час ніхто не зривав виграш. Найкрупніша сума від джекпота відійшла страховій компанії. Ще 5 мільйонів гривень пішло на новий джекпот, який тепер розігрується.
Решта грошей (10 мільйонів), як запевняють організатори лотереї, вони поділили між гравцями, які вгадали п'ять виграшних номерів, тобто найбільше наблизились до заповітного виграшу.
"Дев'ять гравців, які зробили ставку 1 гривня, отримали 500 тисяч гривень виграшу, одного гравця, у якого була ставка 2 гривні, - мільйон гривень, і три учасники лотереї (хто ставив по 3 гривні) отримали 1,5 мільйона гривень".
Страхову компанію, яка отримала солідну суму, на інфолінії лотереї назвати не змогли, переадресувавши до головного офісу. Директорові відділу маркетингу УНЛ Єлисей Стратієнко також не зважився на відповідь. "Я не знаю. Це питання до генерального директора, але його немає", - сказав він. При цьому про те, що гендиректора УНЛ Михайла Победімського немає, клерки головного офісу повідомляють впродовж уже трьох тижнів.
У свою чергу, президент Української асоціації діячів грального бізнесу Сергій Третьяков не уявляє, за який страховий випадок УНЛ перерахувала 10 мільйонів гривень своєї страхової компанії.
"Ніколи не чув, щоб хтось страхував виграші. У законодавстві це не передбачено. Це може бути на рівні відносин між страховою компанією і оператором лотереї. Все залежить від договору страхування", - сказав він.
Дивується і директор департаменту методології страхової компанії "Брокбізнес" Лариса Боровик. "Я не знаю, як це можна кваліфікувати, щоб це потрапило під якусь з ліцензій", - заявила вона.
За її словами, всі страхові компанії отримують ліцензії на певні види страхування, тому коли компанія приймає страховий платіж, то повинна віднести його до конкретного виду страхування, на який має ліцензію. "Можливо, вони страхували якісь фінансові ризики. Але подібні ризики завжди прив'язані до контрактів", - припустила вона.
Оператори ринку уточнюють, що в правилах ліцензування лотерейної діяльності прописані тільки суми для покриття джекпота, які повинні резервуватися компанією-оператором лотереї. Це передбачено для того, щоб у разі форс-мажорів компанія-оператор лотереї могла погасити суми перед своїми гравцями.
Довідка
Компанія "Українська національна лотерея" - підприємство з 100%-вими іноземними інвестиціями. Засновано у 1997 році. На сьогоднішній день УНЛ є єдиною компанією, яка надає можливість грати в онлайн-лотереї на території СНД.
У більшості великих міст України встановлено вже більше 3,9 тисяч терміналів компанії. За весь час проведення гри "Супер-Лото" було виграно 48 джекпотів, загальна сума виплат склала більше 324 мільйонів гривень.
Найбільший джекпот було виграно в квітні минулого року. Він становив більше трьох млн доларів. Тоді щасливчикові поталанило двічі: окрім джекпоту, він виграв і завдяки іншому квитку 3 тис грн, вгадавши ще 5 чисел із шести. Український везунчик захотів залишитися невідомим

No hay comentarios: