lunes, 2 de marzo de 2009

Ставнійчук стверджує, що Ющенко не подасть у відставку, тому що він контролює ситуацію

Президент Віктор Ющенко тримає під контролем ситуацію в державі і не подасть у відставку. Таку думку висловила у неділю ввечері в ефірі телеканалу TВi заступник голови Секретаріату президента Марина Ставнійчук, передає прес-служба телеканалу.

"Знаючи характер президента, я далека від думки, що він подасть у відставку. Він контролює ситуацію, яка є сьогодні в державі, він чітко розуміє і на коротку, і на довгу дистанцію, що треба робити. Так, є певні розбіжності у його баченні методів, форм і засобів подолання кризи, зокрема з керівництвом уряду. Але дискусія почалася, і слава богу", - сказала вона.

Ставнійчук висловила надію, що дискусія, яка почалася під час наради за участю президента і керівництва уряду, буде конструктивною.

Представник СП додала, що за економічну ситуацію в державі відповідає виключно уряд.

За словами Ставнійчук, підстав для позачергових президентських виборів немає. "Весь час, практично з моменту оголошення про розпад демократичної коаліції минулого року, зберігаються підстави для призначення позачергових парламентських виборів", - сказала вона.

"Останнім часом президент говорив, що це недоцільно, враховуючи ту економічну і фінансову ситуацію, яку ми маємо в державі. А що стосується (дострокових) президентських виборів, то жодних підстав для цього немає", - вважає Ставнійчук.

Щодо того, чи балотуватиметься Ющенко на другий термін, заступник голови його Секретаріату зауважила: "Президент говорить про те, що сьогодні йому і решті всіх майбутніх кандидатів у президенти необхідно думати про долю держави, про те, як сьогодні вирішувати термінові справи, а не займатися популізмом".

"Прийде час, коли президент оголосить про своє рішення, це буде зроблено тоді, коли згідно із законом буде вирішено питання щодо участі в президентських перегонах. На сьогодні зовсім інші завдання стоять перед державою. І це насправді не гра, не політична гра", - підкреслила вона.

Зазначимо, що сам Ющенко не раз говорив, що не визначився, чи братиме участь в наступних президентських перегонах. При цьому він розуміє, що з його тезами перемогти на виборах навряд чи вдасться.

Імовірніше за все, президентські вибори відбудуться 17 січня 2010 року.

За останніми даними соцопитувань, реальними кандидатами в президенти країни є лідер опозиції "регіонал" Віктор Янукович і прем'єр Юлія Тимошенко. У Ющенка максимальна підтримка електорату досягає 7%

No hay comentarios: