lunes, 2 de marzo de 2009

У Рівному карантин закінчився, в Житомирі тільки почнеться. Київ поки тримається

Влада столиці поки не поспішає впроваджувати карантин у школах, хоча минулого тижня кількість хворих на грип у Києві зросла на 15%, зокрема й серед учнів. У кінці лютого хворих було приблизно 25 000, а поріг становить 27 927 хворих, пише"Сегодня".

Київські медики кажуть, що при збереженні такої тенденції цього тижня епідпоріг не буде перевищено, а значить, поки немає підстав для введення карантину.

Загалом в Україні минулого тижня на карантині перебували 699 шкіл Севастополя, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Київської, Львівської, Одеської й Хмельницької областей, а кількість хворих збільшилася.

Епідеміологи подумують про те, щоб на початку цього тижня впровадити карантин у школах міста Дубно і в Житомирській області. Зате в школах Рівного з сьогоднішнього дня скасовують карантин, розпочатий два тижні тому. За даними протиепідемічної міської комісії, кількість хворих тут зменшилася й показники захворюваності знизилися. Отже, діти можуть іти до школи.

Варто зазначити, що в декотрих містах під приводом карантину школи закривають на певний час через відсутність грошей на зарплати вчителям. Як повідомляв NEWSru.ua, після новорічних і різдвяних свят працівників деяких навчальних закладів міста Мукачевого (Закарпатська область) попередили, що відпрацьовувати святкові вихідні не треба. Пізніше це позначилося на заробітній платі за січень. Зараз школи на карантині, і скільки він ще триватиме, поки не відомо.

No hay comentarios: