viernes, 18 de septiembre de 2009

11 українських моряків 1,5 року просиділи на кораблі в Індії

Сьогодні о 9:00 ранку за київським часом на судні "Радомишль", яке більш ніж півтора року простояло на рейді індійського порту Мумбай, було спущено український прапор. Екіпаж залишив борт корабля й готується до повернення в Одесу, передає УНІАН.

Про це повідомив капітан-наставник служби безпеки ВАТ "Українське дунайське пароплавство" Олександр Степаненко.

"Тепер у боротьбу за життєзабезпечення судна включилися місцеві служби. Наразі всі одинадцять членів екіпажу розміщені в готелі, почалися митні й міграційні формальності для їх вильоту в Україну", - сказав він.

За інформацією Степаненка, екіпаж вилітає з аеропорту Мумбай у суботу вночі, о 02:00 за київським часом. Прибуття в міжнародний аеропорт "Одеса" очікується о 17:45 того ж дня.

Теплохід "Радомишль" прибув до Індії 1 лютого 2008 року в аварійному немореходному стані для продажу на металобрухт. Судно охоронялося й ледь трималося на плаву українським екіпажем із 11 осіб. На цьому тижні УДП, отримавши дозвіл Міністерства транспорту та зв'язку України, змогло реалізувати корабель. Підсумкова вартість продажу "Радомишля" поки не розголошується.

На початку 2009 року після більш ніж чотиримісячного полону українськесудно "Фаїна" було звільнено. На борту суховантажу відбувся розподіл найбільшого в історії сучасного сомалійського піратства викупу у 3,2 млн дол.

No hay comentarios: