lunes, 27 de abril de 2009

На День Перемоги кияни побачать військові оркестри та майстрів мистецтв

Київська влада ухвалила програму проведення заходів до Дня Перемоги і виділила з бюджету Києва 186 млн грн на її здійснення, пише"Корреспондент".

Відповідне розпорядження підписав виконувач обов'язків глави міськадміністрації Анатолій Голубченко на розширеному засіданні колегії Київської міськдержадміністрації 24 квітня цього року, повідомляється на сайті КМДА.

"Метою розпорядження є проведення в столиці заходів щодо відзначення державного свята - Дня Перемоги, який є днем торжества безсмертного подвигу нашого народу, - переможця над фашизмом", - зазначила перший заступник глави КМДА Ірена Кільчицька.

Враховуючи похилий вік ветеранів, їхній слабкий стан здоров'я і пропозиції активу їх громадських організацій, цього року тривалість і масштабність святкових заходів будуть зменшені, повідомляють у КМДА.

Програмою загальноміських святкувань Дня Перемоги передбачені такі заходи:

- привітання київським міським головою Леонідом Черновецькимветеранів війни, що проходять лікування в Київському міському госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни, в рамках якого передбачений виступ майстрів мистецтв і вручення продуктових наборів, - 06.05.2009 з 11:00 до 13:00, Пуща Водиця, вул. Червонофлотська, 26; 

- урочисті збори і масове концертне театралізоване дійство за участю ветеранів війни і праці, представників збройних сил України і громадськості м. Києва - 07.05.2009 з 17:00 до 18:30, Національний палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103;

- ритуали пам'яті. Покладення квітів до пам'ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам'ятнику генералові армії Р. Ватутіну, могилі невідомого солдата - 09.05.2009 з 08:00 до 09:30; 

- урочиста хода колон ветеранів Великої Вітчизняної війни і військових оркестрів вулицею Хрещатик до Майдану Незалежності - 09.05.2009 з 10:00 до 11:00; 

- урочистий мітинг "Подвиг народу - безсмертний" і виступ майстрів мистецтв - 09.05.2009 з 11:00 до 12:00, Майдан Незалежності.

Всі охочі взяти участь у святкових заходах можуть звернутися до райадміністрацій Києва. Передбачається також забезпечення перевезення 9 травня автобусами делегацій ветеранів війни - учасників загальноміських заходів до районів столиці.

Нагадаємо, що торік до Дня Перемоги Київська міська державна адміністрація вирішила організувати марш ветеранів ВВВ, молоді і військових оркестрів на Хрещатику.

No hay comentarios: