lunes, 27 de abril de 2009

В Україні створено групу для запобігання поширенню свинячого грипу

В Україні створено спеціальну групу, яка займеться питанням запобігання в Україні поширенню епідемії свинячого грипу, повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

"Зараз наші вчені відпрацьовують підходи щодо вакцинації і захисту від таких явищ", - сказала Тимошенко журналістам у понеділок, перебуваючи з візитом у Кагарлику.

Крім того, прем'єр-міністр висловила переконаність у тому, що "Україна буде надійно захищена від таких явищ".

Раніше Державний комітет ветеринарної медицини заявив, що 27 квітня розгляне проблему поширення свинячого грипу в світі і вживатиме комплекс заходів, аби перешкодити його проникненню в країну.

За останніми даними, на сьогодні в Мексиці кількість жертв свинячого грипу збільшилася до 103 людей.

МЗС України не має в своєму розпорядженні інформації про можливе захворювання на свинячий грип українських громадян, що перебувають за кордоном. Про це сказав керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич на брифінгу в понеділок в Києві.

При цьому він підкреслив, що міністерство доручило посольствам "оперативно вступити в діалог з місцевими органами влади і відстежувати ситуацію". Він повідомив, що посольства отримали завдання інформувати громадян України, що перебувають закордоном, і у разі виникнення проблем оперативно звертатися до посольства або до спеціальних органів влади на місцях, які займаються даною проблемою (епідемією свинячого грипу).

Відповідаючи на запитання, чи вживатимуться які-небудь заходи для попередження проникнення епідемії в Україну, зокрема, чи буде введено карантин в аеропорту "Бориспіль", Кирилич підкреслив, що дані питання є прерогативою Міністерства охорони здоров'я.

"Питання проблеми захисту населення від цього вірусу - це, перш за все, питання компетенції іншого центрального галузевого органу - Міністерства охорони здоров'я. І, як мені здається, сьогодні повинно було б відбутися засідання на рівні керівників центральних органів влади або їх заступників з питання вживання заходів усередині країни у зв'язку з даною проблемою", - сказав він.

No hay comentarios: